SEITAI SHIATSU

Et koskaan ollut shiatsussa? - kannattaa kokeilla!

Shiatsu tarkoittaa "sormella painelu" ja juuri niin hoito toteutuu: hoitaja painelee peukaloilla asiakkaan ongelmakohdat kehossa taika tekee koko vartalon hoito.shiatsu2.jpg

Shiatsu on japanilainen hierontahoitomuoto, joka perustuu tuhansien vuosien vanhoihin hoitotraditioihin.

Useimmiten asiakas makaa shiatsu-patjalla tai hoitopöydällä, omat pehmeät vaatteet päällä. Shiatsussa on olemassa eri tyyliä ja hoito on erittäin tehokas, rentouttava ja kokonaisvaltainen ja miellyttävä.

Shiatsun avulla hoidetaan mm. lihaskireyksiä, stressi ja kiputiloja, masennusta, unettomuutta, päänsärkyä, migreeniä, selkäkipuja, ruoansulatusvaivoja ja paljon muuta. Sen on myös todettu parantavan verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa.

shiatsu_massage_3.jpgHoitolassamme tehdään seitai shiatsu jossa paitsi sormilla painelua käytetään myös erilaisia heilutuksia ja venytyksiä.

Shiatsu on tosi hyvä hoitomuoto niska-hartia- ja lapaluu/olkapään ongelmissa, päänsäryn hoidossa, alaselän vaivoissa, kyynärvarsien kireyksissä esim. päätetyöskentelyn johdosta ja monien muiden kiputilojen hoidossa. Aika monissa tapauksissa, shiatsu on perinteistä hierontaa tehokkaampaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Japanissa shiatsu on laillistettu hoitomuoto joka vaati hyvää koulutusta ja lisensin hankimista.

TIETOISKU:

Näin maailmantunnettu japanilainen shiatsu-Mestari Tokujiro Namikoshi kertoo shiatsun vaikutuksesta:

"Ihmisen keho liikkuu noin 450 lihasten avulla jotka jännittyvät eli supistuvat ja rentoutuvat vuorotellen. Tämä on erittäin monimutkainen prosessi. Yksinkertaistettuna, se alkaa siitä kun ruokaa pääsee vatsalaukkuun ja sieltä elimistö saa ravintoaineita. Osaa niistä ravintoaineista jatkavat matkaansa maksaan jossa ne muuttuvat glykogeeniksi. Glykogeeni kulkee veren avulla lihaksiin ja siellä yhdistyy hapen kanssa ja siitä syntyy energiaa jota lihakset tarvitsevat toimintaansa varten.

Kun lihakset tekevät työtä ja käyttävät saatua energiaa, syntyy myös ”jätteitä” – maitohappo. Maitohappo onkin se väsymyksen tunteen aiheuttaja. Jos kehossa muodostuu liikaa maitohappoa, lihaksen toiminta hidastuu tai jopa lakkaa kokonaan. Juuri sen takia lepo on tärkeää. Ja myös ”uuden” veren kanssa lihaksiin saapuu uusi määrä glykogeenia josta lihakset saavat uutta energiaa.

Välillä keho ei saa tarpeeksi lepoa tai hyvää ruokaa, silloin lihasten toiminta häiriintyy josta syntyy kroonista lihasjännitystä. Sen hoitamattomuus aiheuttaa vakavampiakin sairauksia lihaksissa, nivelissä, hermo- ja lymfasystemeissä. Näin syntyy monia sariauksia.

Siinä vaiheessa kun shiatsu-terapeutti painaa sormella paikkaan jossa on liikaa maitohappoa, eli yksinkertaisesti sanottuna on lihaskireyttä, sen paikan verenkierto vilkastuu ja jopa 80% maitohaposta poistuu ja tilalle tulee glykogeenia, eli energiaa jonka avulla lihas taas saa elinvoimansa. Sormella painelemalla shiatsu-terapeutti osaa hoitaa kehoa ja palauttaa sen normaalitoimintoja ja tasapainottaa elimistön monimutkaiset prosessit.

Normalisoitunut kehon toiminta tuo mukanaan myös hermostolliset vaikutukset eli rentoutuksen tilan. Sen takia shiatsu on monivaikutteinen hoito ja siten erittäin hyvä koko keholle."